EB 1

kunder svart

Nagelsvamp

Med Nd:Yag laser kan vi behandla Din nagelsvamp!

Nagelsvamp är ett vanligt besvär – ca 5 % av befolkningen i västvärlden är drabbad av nagelsvamp.
Nagelsvamp kan orsakas av tre olika typer av svampar: trådsvampar (kallas också dermatofyter), jästsvampar eller mögelsvampar. Den första typen, dermatofyterna, är den klart vanligaste orsaken till nagelsvamp, ca 95 % av all nagelsvamp. Svampen lever av keratin, som finns i hud- och nagelvävnad. Svampen sönderdelar keratinet, vilket ger symptom i huden eller på naglarna. Infektionen kan även sprida sig till intilliggande naglar.
 

Laserbehandling av nagelsvamp

Laserbehandling av nagelsvamp är snabbt och enkelt. Nd:Yag laser är unik eftersom att den kan döda all svamp som finns i nageln. Under en behandling med Nd:Yag lasern dödas svampen vilket resulterar i att en ny, frisk nagel kan växa ut istället. För stortånaglar tar det ca 12 månader för nageln att växa ut och för de mindre naglarna ca 6 månader. Vi rekommenderar 4-6 behandlingar med en veckas mellanrum för optimalt resultat. Antalet behandlingar varierar beroende på nagelsvampens omfattning.

Behandling med Nd:Yag laser är inte bara mer effektiv än konventionella behandlingsmetoder utan har också färre biverkningar och ett långvarigt resultat.


Att tänka på innan laserbehandling av nagelsvamp

Laserbehandling av nagelsvamp hjälper endast mot svamp i nageln.
Om dina besvär är orsakad av skador av nagelroten eller sjukdom i nageln, finns det inga bevisade studier på att laserbehandling hjälper. Vi rekommenderar därför att gå till Din vårdcentral eller hudläkare för att ta svampodling från Dina tånaglar innan behandling. Om Du får bekräftat att det är svamp i naglarna så är sannolikheten att lyckas mycket större. 95% med bekräftad nagelsvamp blir av med nagelsvampen (se vetenskapliga artiklar).
 

Vilka får nagelsvamp?

Nagelsvamp angriper vanligtvis genom småsår på tår och fingrar. Dem överlever på grund av fukten och värmen kombinerat med dålig cirkulation och svagt immunsystem. Andra orsaker som gör att nagelsvamp frodas kan vara psoriasis, diabetes, hypotyreos, fotsvamp och dålig hygien.

  

Forskning - Vetenskapliga artiklar

Nagelsvamp 1 
Nagelsvamp 2
Nagelsvamp 3  

 

Före och efter bilder

               

          Före                                                     3 månader efter

fre2      mellan1  

 

Efter - 1 ½ år                                        Efter - 2 ½ år

 efter3      Efter_2.5_r_-_Kopia

Behandlingarna utförda av Katarina Svahnström, LaserCare Uppsala

 

 

Kontakta oss om Du har frågor eller för att boka tid!